Το πρώτο κείμενο του στεκιού

Την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη, καταλάβαμε την αίθουσα 10 του 8ου ορόφου της Φιλοσοφικής. Αποφασίσαμε να την μετατρέψουμε σ’ ένα χώρο ζωτικό, ελεύθερο, ανεξάρτητο, ανοιχτό για τον καθένα με σκοπό την ελέυθερη διακίνηση ιδεών, πρωτοβουλιών, συζητήσεων, δραστηριοτήτων σε κάθε τομέα της καθημερινής μας ζωής.

Σε μια περίοδο κοινωνικής χειραγώγησης σε κάθε επίπεδο απάθειας, εφησυχασμού, “αποβλάκωσης”‘, σε μια περίοδο που η αντιδημιουργικότητα, η αποξένωση και η άκριτη παθητικότητα συνιστούν τα κύρια χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας που σκοτώνει με κάθε μέσο την ατομικότητα, νιώσαμε την ανάγκη να προβούμε στη δημιουργία ενός χώρου ο οποίος πιστεύουμε οτι θα καλύπτει -με την αυτοδιαχειριζόμενη λειτουργία του- ο,τι μας στερεί αρχικά η κοινωνία και το πανεπιστήμιο ειδικότερα. Ένα πανεπιστήμιο που προωθεί τον ανταγωνισμό, τον παρωπιδισμό, την εντατικοποίηση, την πολιτική χειραγώγηση που σε συνδυασμό με την πλήξη και μαζοποίηση που κυριαρχεί στα αμφιθέατρα εμποδίζεται κάθε είδους αυτοέκφραση και προσωπική δημιουργία.

Αισθανόμαστε λοιπόν πρώτιστα ως άτομα και κατα δεύτερον ως φοιτητές οτι είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός “δικού” μας χώρου ως πεδίο δημιουργίας και επικοινωνίας που ενισχύουν τον ελεύθερο και γνήσιο αγώνα για κάθε ειδόυς πολιτική-πολιτιστική παρέμβαση όταν η ουσιαστική και κριτική σύνδεση ολοκληρωμένου κοινωνικού λόγου και δράσης καταπολεμάται απο μια κοινωνία που προωθει την ολοκληρωτική ισοπέδωση και απανθρωποίησή μας.

Αυτοδιαχειριζόμενο

Στέκι Φιλοσοφικής

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php