Ο κύριος Μικρογιαννάκης…

Παρασκευή 12/3/99 : Ο κοσμήτορας της σχολής κύριος Μικρογιαννάκης εισβάλλει στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του 8ου, απαιτώντας απο τα παιδιά να αποχωρήσουν απο την αίθουσα , με την πρόφαση οτι την χρειάζεται για να κάνει μάθημα, ενώ διαθέσιμες αίθουσες υπήρχαν αρκετές, και με τρόπο αυταρχικό:

  • απαιτεί να παραδοθούν τα κλειδιά του χώρου
  • παίρνει τα στοιχεία των παρευρισκομένων (αστ. και φοιτητική ταυτότητα)
  • απειλεί οτί αν δεν υπακούσουν στις εντολές του δεν θα πάρουν ποτέ πτυχίο!

Προφανές ήταν ότι δεν έφταιγε η έλλειψη χώρου (9 ολόκληροι όροφοι γεμάτοι άδειες αίθουσες και γραφεία καθηγητών), που ώθησε τον Μικρογιαννάκη να απαιτήσει την παράδοση του στεκιού, αλλά είναι η πρόθεσή του να κλείσει κάθε χώρο έκφρασης των φοιτητών. Δεν θέλει  στη σχολή του να υπάρχουν χώροι πολιτικής -κυρίως- έκφρασης, δεν θέλει να κινείται και να ακούγεται τίποτα άλλο πέρα απο τους δικούς του τραμπουκισμούς!

Όμως, για τις τακτικές του κου Μικρογιαννάκη αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Τον είδαμε όλο τον προηγούμενο καιρό να στηρίζει τους νόμους 2525, 2640, να τρομοκρατεί για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές, να απειλεί αυτή τη “μειοψηφία αριστεριστών φοιτητών που περιφέρονται απο σχολή σε σχολή” ότι δεν θα πάρουν ποτέ πτυχία, να αρνείτια να υπογράψει πτυχία σαν “τιμωρία” για τις κοινητοποιήσεις και ακόμα ακόμα, να μην υπολογίζει καν τις αποφάσεις της Συγκλήτου.

Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε την απροκάλυπτη,  φασιστική συμπεριφορά και αυθαιρεσία του Διακοσμήτορα και των άλλων καθηγητάδων ;

Να παραιτήσουμε εμείς τον Μικρογιαννάκη και ως καθηγητή, και ως κοσμήτορα, και ως πρόεδρο της σχολής!

Πρωτοβουλία για το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *